AND M/PASTINAKKREM, SMØRDAMPET PURRE, APPELSINSAUS OG PANNESTEKTE POTETER 4 45 INGREDIENSER 2-3 store andebryst Salt, pepper 500 g pastinakk VaGnOnư·tWiHl koking 140 g smør bSalt, pepper 2 mellomstore purre Smør bNoen stilker fersk timian 6-800 g nypoteter el mandelpoteter Olje, smør bSalt og pepper 3 ss sukker 5 dl appelsinjuice, ferskpresset 1 dl god kyllingkraft Honning, salt og pepper Hakket persille. SLIK GJØR DU: Varm ovnen til 200°C. Skjær et rutemønster på fettsiden av brystet, krydre godt med salt og pepper. Varm opp en stekepanne, legg andebrystene med fettsiden ned, stek i noen minutter til fettet har blitt sprøtt. Press kjøttet ned med stekespaden for jevn farge. Snu brystet og brun på undersiden, legg over i en ildfast form og etterstek i stekeovnen i 10-12 min. Ta ut og la hvile i 10 min. før servering. PASTINAKKREM Skrell pastinakken og del i mindre biter, legg over i kjele og dekk med vann. Kok møre, hell av vann og la dampe i noen minutter, før de moses i stavmikser med fløte og smør. Smak til med salt og pepper. PURRE Skjær den lyse delen av purren i 2 cm store biter, kok bitene så vidt møre i vann, tilsett smør, salt og noen stilker timian. SAUS Smelt sukkeret til karamell, tilsett appelsinjuice og kok ned til ca. halvparten. Tilsett kyllingkraft og småkok videre i 5-10 min. Smak til med honning, salt og pepper. Jevn evt. med maizena om ønskelig. Tilsett hakket persille ved servering. POTETER Skjær potetene i 1 cm tykke skiver, varm olje og smør i stekepanne. Stek potetene til de er møre, unngå for høy varme. Salte og pepre. 10 — Matglede Tips! Pastinakkrem og saus kan lages dagen i IRUYHLHQV¤XQQJ¤UGXXQ·GYHQGLJVWUHVVRPGX skal ha gjester på middag. Andebrystene må ikke RYHUVWHNHVPHQKDHQƮQURVDNMHUQH6WHNHVGHIRU OHQJHVPDNHUGHOHYHU
Last ned PDF-fil