Litt av en pølseMENY! Tidenes pølsefest er i gang. Med inspirasjon fra mange land på MENYen er du garantert å finne pølser og fantastisk tilbehør som trigger akkurat dine smaksløker selvfølgelig er det dine lyster og smaksløker som bestemmer. Men hvis du er åpen for å prøve noe nytt, tror vi sommerens pølseMENY kan gi deg og dine venner mye smak og mye glede. Vi lar kokk og ferskvaresjef hos MENY Stortorvet i Kongsberg, Kent Robertsen, presentere vår pølseMENY. Og det er ikke tilfeldig at det er nettopp han som fikk jobben – mannen er lidenskapelig opptatt av gode pølser, og sammen med andre lokale pølseentusiaster har han et Guinness rekordbokforsøk inne til godkjenning -«Verdens største pølsekjele». – Ja, jeg må vel innrømme at jeg er mer enn middels interessert i pølser. Under Kongsberg Vinterfestival hadde vi en kjele som rommet 29000 liter vann som vi brukte 8 favner ved for å fyre opp. I gryta hadde vi 3600 Telemarkwienere samtidig, og disse ble delt ut til Kongsbergs befolkning. Men nå vil jeg snakke sommer og ikke vinter, sier Robertsen. Jacobs 8tvalgte, lammepølse og nogo attåt – I år har MENY-Lauget virkelig stått på for å utvikle en pølseMENY fra aller øverste hylle. Målet har vært å utvikle helt nye smaker og samtidig inspirere til å prøve nye varianter fra vår pølseMENY. Her bør det være noe som tilfredsstiller ethvert behov – både av pølsesmaker og pirrende tilbehør. Jacobs Utvalgte er en serie pølser som alle holder ypperste kvalitet. Selv er jeg stor fan av MENYLaugets greske lammepølse. Det er en saftig lammepølse med over 80% kjøtt, fetaost, oliven, soltørket tomat, rosmarin, persille og hvitløk. At den også er helt uten svinekjøtt er jo supert for de som ikke spiser svin. Som tilbehør ville jeg valgt ratatouille laget i en aluminiumsform på grillen med fennikel, squash, hvitløk, tomat, løk og olje. Gjerne sammen med grillede poteter og søtpotet, eventuelt en stappe av disse. Kanongodt med aioli og MENY-Laugets ketchup. En annen favoritt er vår nye Andouille, med hvitløk og chili, en sterk liten rakker med mye smak, forteller han! Når det gjelder selve grillingen sier Robertsen at det er viktig å snu pølsene ofte på indirekte, medium varme så de blir gjennomvarme uten å bli svidd. Han anbefaler også å lage små snitt i kokte/ røkte pølser, mens rå pølser ikke skal snittes. Ferskvaresjefens gourmetpølsetips er å brune rå pølser - først på medium varme, før du trekker dem i en blanding av Bayer, løk, laurbær og litt sennep. Det gir deg bedre kontroll på tilberedningen, og deilig smak! Hemmelig testing For første gang kan også Robertsen røpe at smakstestingen blant laugsmedlemmene er ytterst hemmelig. – Alle MENY-Laugets 22 medlemmer deltar i smakstestingen der lukt, smak, utseende og konsistens er blant kategoriene som bedømmes på en skala fra 1-9. Snittscoren må overstige 7 for å kunne bli et MENY Anbefaler-produkt. For at ingen medlemmer skal påvirkes av andre, er det strengt forbudt å prate sammen under testingen. Men det er ikke bare pølsene som testes ut. Tilbehøret er like viktig. På denne måten har MENY-Lauget i år utviklet sin egen ketchup og en honey mustard med jalapeño. Pølsetopping med løk, potetsalat, persilleaioli og chipotlemajones. De anbefaler også pølsebrød fra Jacobs Utvalgte. MENYs utvalg av spesialpølser til grill er jo enormt - selv om langt fra alle har fått plass på sommerens pølseMENY. Robertsen nevner til slutt at de har mange pølser uten melk og ost for de laktoseintolerante, og glutenallergikere kan være trygge på at mange av disse pølsene også er glutenfrie. >> Matglede — 17
Del
Last ned PDF-fil